Camtasia 2022

Camtasia 2022

Camtasia är ett program för videoinspelning och videoeditering, perfekt för att enkelt skapa instruktionsfilmer, reklamfilmer och presentationer. Camtasia finns för både Windows och Mac och har över 24 miljoner användare världen över.

Beskrivning

Inspelning

När du väljer ”new recording” dyker en meny upp vilken ger dig full kontroll över vad som ska spelas in; en del av din skärm, systemljud, ljud från en viss mikrofon, bild från en kamera osv. Du kan dessutom direkt dimensionera din inspelning utifrån var du sedan ska publicera den. Om du tex har tänkt att dela filmen på Instagram så väljer du den dimensionen. Svårare än så är det inte att göra en inspelning.

Editering

Camtasia är en kraftfullt men samtidigt enkelt editeringsprogram, med vilket du redigerar inte bara det du spelat in via datorn, utan även ljud och bild från andra källor (tex en videokamera eller smart phone).

Du kan

  • Utgå från färdiga mallar.
  • Importera video- och ljudfiler, inklusive MP4, MP3, WMV, WMA, AVI, WAV. Via appen Fuse kan du skicka videor direkt från din telefon till Camtasia.
  • Redigera alla ingående filer och ”clips”; dela upp, ta bort bitar, sammanfoga etc.
  • Lägga till musik, ikoner (över 100 att välja bland), foton, rörlig grafik och speakerröster.
  • Inkludera quizzes, pop-up tips och frågor som ska dyka upp under uppspelningen.
  • Använda röstigenkänning för att addera undertexter.

Rendering och publicering

När du är nöjd med din produktion kan du enkelt ladda upp resultatet till YouTube, Vimeo, Wistia eller spara videon som en lokal fil (MP4, WMV, AVI, GIF, M4A). Du kan också exportera din färdiga produkt som ett SCORM -paket så att den spåras i de flesta LMS-system.

Testa Camtasia 2021 i 30 dagar

Testa Camtasia 2021 kostnadsfritt i 30 dagar och utvärdera om det innehåller de funktioner ni söker.

Testa Camtasia 2021

Camtasia 2021 redigerare Camtasia 2021 visuella effekter Camtasia 2021 inspelning på windows
Anders Johansson
Rådgivning

Anders Johansson