Cloudinary

Cloudinary

Cloudinary är en bild - och videohanteringstjänst som gör det möjligt för företag att ladda upp, lagra, manipulera och samarbeta kring bilder och video till olika webbplatser och appar.

Beskrivning

Cloudinary är en molnbaserad tjänst för lagring, modifiering, dynamisk anpassning och distribution av bild och video för alla sorters webbplatser, webbläsare, appar, enheter och kanaler.

Uppladdning, lagring och organisering

Du laddar enkelt upp alla sorters bilder och videor till molnet, där de förvaras och skyddas. Väl på plats kan du och ditt team effektivt hantera allt i ert mediabibliotek; söka, organisera och tagga bilder, kontrollera accessrättigheter, analysera och följa upp användning etc.

All media som sparas i Cloudinary kan hanteras via ett REST-API och via ett webbinterface. Sökvägsbaserat API och SDKs underlättar dessutom utveckling och integration.

Cloudinary media bibliotek

Manipulering av bild och video

Med hjälp av enkla parametrar kan du modifiera och förbättra dina bilder ”on-the-fly” och utifrån det sammanhang i vilket bilden ska visas. På så vis får varje användare rätt version.

Dynamisk anpassning och optimering

Idag måste media som bekant kunna visas i en mängd olika sammanhang, platser och miljöer. Med Cloudinary kan du automatiskt leverera rätt version av bild och video för varje visningssammanhang - dvs som passar alla layouter och enheter – helt enkelt genom att Cloudinary leverera på det format och optimerat på det sätt som beställaren ifråga (tex en app) begär.
Cloudinary bild manipulering

Distribution

Distribution av media blir snabb och pålitlig tack vare Cloudinaries multipla ”Content Delivery Networks” (särskilda nätverk som sträcker sig över hela världen och som är dedikerade för att leverera ”content” som bilder och videor). Video startar snabbare och med färre avbrott tack vara adaptiv strömning och leverans via multipla CDNs.

Du kan “bädda in” dina videor på din webbsida eller i din app via anpassningsbara spelare som lämpar sig för sammanhanget, eller sända liveevenemang från vilken enhet som helst och dela strömmen på mobila och sociala kanaler.

Cloudinary översikt
Mattias Twedmark
Rådgivning

Mattias Twedmark